Online Shop Now Open!

FAQ

Hur köper jag en cykel från Chappelli?

Cyklarna köper du via vår hemsida i vår webbshop.

Notera att det tar cirka 30-60 minuter att montera cykeln innan du kan ge dig ut på gatan.

Vilken ramstorlek behöver jag?

Chappelli erbjuder tre ramstorlekar (54 cm, 58 cm och 61 cm) som passar de flesta längder. Men om ingen av dessa ramstorlekar är är rätt för dig – skicka ett mail till oss på info@chappelli.se så hör vi av oss när vi får in en leverans med din storlek – vi utökar hela tiden sortimentet.

  • 54 cm ram – Passar bäst till dig som är 167-179 cm lång
  • 58 cm ram – Passar bäst till dig som är 180-189 cm lång
  • 61 cm ram – Passar bäst till dig som är 190-196 cm lång

Vilken typ av montering krävs?

Cykeln levereras delvis monterad och det är upp till dig att packa upp och montera ihop och färdigställa den helt. Denna enkla process tar cirka 30-45 minuter, även utan någon tidigare erfarenhet.

Det krävs en insexnyckel på 5 mm och en på 6 mm samt en mindre skiftnyckel. Vi inkluderar ett verktygskit med alla dessa verktyg och en steg-för-steg beskrivning som guidar dig igenom processen. Om du är osäker på något steg, tveka inte att kontakta oss eller din lokala cykelhandlare.

Tre enkla moment för att montera din Chappelli: fäst handtagen, fäst och justera sadeln samt skruva fast framhjulet. Enligt svensk lag behöver du också fästa reflexer och ringklocka. Innan du drar iväg på din nya hoj – se till att alla skruvar och bultar är ordentligt fastdragna och att bromsarna fungerar korrekt.
Om du har tänkt hämta din Chappelli på vårt lager i Malmö kan vi montera ihop din cykel för 500 kr.

Dra med fördel åt alla bultar och skruvar en gång till efter cirka 2 veckors användande.

Levererar ni internationellt?

Chappelli.se levererar över hela världen, skicka ett mail så kollar vi vad frakten kostar till just till ditt land. Till Finland, Norge och Danmark kostar frakten 500 SEK.

Hur levereras cykeln?

Din Chappelli skickas till ditt närmsta Bussgods-ombud. Ange ett mobiltelefonnummer när du beställer så får du ett sms när din cykel är klar för avhämtning. Frakten kostar 300 kr inom Sverige. Alla cyklar är förpackade i en välemballerad Chappelli-kartong.

Hur lång tid tar leveransen?

Normalt tar det 2-4 dagar från din order har gått igenom till att cykeln är på ditt närmsta Bussgods-ombud.

Har ni någon fysisk butik?

För att hålla våra låga priser har vi valt att endast ha en webbshop. 

Vart tillverkas cyklarna?

Chappellis cyklar monteras i Kina med delar från Taiwan och Kina. För mer detaljer kring komponenterna se specifikationer.

Vilka betalningsalternativ erbjuder Chappelli?

Genom Billmate erbjuder vi dig att betala med ditt VISA/Mastercard eller med direktbetalning från din internetbank samt även mot faktura. Förskottsbetalning till vårt bankgiro är också möjligt.

Hur lång garanti får jag på min Chappelli?

Vi lämnar 1 års garanti på våra cyklar. Detta gäller inte slitage som tex. utslitna bromsklossar eller liknande.

Har ni öppet köp?

Om du inte är nöjd med din Chappelli har du rätt att returnera cykeln inom 14 dagar. Vi återbetalar hela beloppet. Du får själv stå för returfrakten. Notera att kartongen ska vara obruten för att vi ska kunna ta emot din köpta cykel.

Hur behöver jag underhålla min cykel?

Chappelli hoppas att du kommer ta väl hand om din nya cykel! Den behöver regelbunden kärlek och service för att fungera på bästa sätt. Du bör återkommande kolla att alla bultar och skruvar sitter hårt och att bromsarna funkar på ett tillfredsställande sätt. Din cykel bör inte utsättas för regn under långa perioder. Smörj kedjan måttligt och torka av det överflödiga.

Kontakta oss:

Om du har några frågor, förslag eller annat som du vill ventilera, maila oss på